mercredi 19 octobre 2011


  E Dieu creèt la balarina...




Davant nòstre manca grand d'inspiracion, la Clareta aguèt una  idèia fòrça bona ! Decisivament es pastada de bonas idèias ! Diluns de ser que Jen convidèt la còla a son ostal, l'autra provençaleta prenguèt doncas de fòtos. Cadun pren la pausa amb un objècte que sarà son fial conductor pel blòg. Decidiguèri de m'interessar a un objècte de mòda que, normalament, se sètz pas òrb, l'aurètz remarcat : La balarina. Inspirada del cauçon de las dançairas professionalas, la balarina ven del mot italian ballare que significa dançar. Per lo mond, en tot cas per ieu, evòca las dançairas classicas e la gràcia. Es la marca Repetto que faguèt dintrar aquel solièr pastat de prestigi al prèp de las gens. Rosa Repetto tornèt prene los cauçons de son filh dançaire, per ne far una cauçadura mai confortabla. Fàcia al succès, lo cap de la marca Repetto dubriguèt un talhèr de balerina a Paris, a costat de l'Opèra Garnier. Aquela capitada se cantona pasmens al mitan de la dança.
        




Mas es mercé e solament mercé a la subrebèla, la fantastica e l'inimitabla Brigida Bardot que los paures mortals que sèm, coneissèm la balarina ! Dins E Dieu creèt la femna, B.B. dins son ròtle de Lolita. Aital l'actritz propulsa lo cauçon al reng d'accessòri de mòda. A l'ora d'ara existís un molon de modèls de balarinas mas la caracteristica de las de B.B. se reconeis gràcias al descoletat fins a la naissença dau pè. Qualquas annadas aprèp la sortida del film que B.B. n'es l'icòna, Coco Chanel sortís la balerina bicolòra e d'efièch apond son emprenta a la cauçadura que d'ara endavant, cada cordurièr se fa un dever de tornar visitar. Uòi s'agachatz los pès de las dròllas dins las carrièras, vesetz que la balarina se declina a travèrs mantun estil.

Barbareta e Clareta


Abans d'acabar, soi segura que tot lo mond vòlon saupre mon vejaire sus la question. Un jorn la bediga campanharda que soi daissèt sos esclòps de fustas a Sant Guiraud, per de balerinas clapassencas. Al licèu mai que mai, me remembri que m'auriá calgut tuar per me far portar de balerinas. Me semblavan tròp incomòdas. Plaçavi las balarinas dins la meteissa dralha que las braias talha bassa, los vestits ajustats e las lentilhas de contacte ; Es a dire las causas cagantas que las dròllas s'impausan per èsser elegantas mas que son pas cap confortablas. Ieu tanben ai doncas mon parelh de balarinas de longa als pès, estiu coma ivèrn. I a d'unas que son confortablas, d'autras que son de vertadièras instruments de tormenta, i a mas primièras que crompèri a Etam, e i a las d'ara que meti cada jorn e que colcan defòra la nuòch talament pudisson. A pròva, son pas tostemps sexi las balarinas ! Mas la bediga del dedins gardarà totjorn dins son cap e dins son armari los esclòps vièlhs de son enfància !


3 commentaires:

  1. Quand te costèron?
    Los esclops pas las balarinas, me vèses en balarinas! E mai en balarinas pudentas e putridas coma n'i a que se'n gausan cargar per sortir pel Clapàs. Se ne crèsi çò que se legís dins d'unes blògs plan informats...
    Diga, bedigassa! trapas qu'es pas pro ofegant e empudessinat coma aquò, lo Clapàs!

    RépondreSupprimer
  2. Lo Gigolo: Lo Clapas pudís en causa de totas las cagòlas que se passejan amb de balarinas als pès.
    Entre los artelhs, aquò pudís lo cabecon, lo rocafòrt e mai pièger.

    "Libres de Renovar" : LÒL

    RépondreSupprimer
  3. Aguèri un imatge de tu en balarina e francament m'en seriái passada !
    Mela : t'ai ja vista en balarina aquest an, doncas fas partit del club-balarina-pudenta ;)

    RépondreSupprimer